Volledig scherm
PREMIUM
Yuri van Gelder, wereldturner met een rafelrandje. © Peter van Gogh

Waarom u van ons wel/niet mocht weten dat er hennep was gevonden bij de ouders van Yuri van Gelder

Normaal gesproken zou het hooguit een berichtje zijn geweest: 2,4 kilo gedroogde henneptoppen gevonden in een woning in Waalwijk. Waarde: een paar duizend euro. Maar omdat het huis werd bewoond door de ouders van Yuri van Gelder, brachten we het prominent in de krant en op onze site. Op de redactie, zo gaat dat vaak, barstte de volgende ochtend een stevige discussie los.

Hadden we de naam wel moeten noemen? Hoe zit het met de privacy van verdachten? En weegt die minder zwaar als hun zoon, die misschien niets met de hennep te maken heeft, een bekende turner is?

  1. Waarom het absoluut noodzakelijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan
    PREMIUM

    Waarom het absoluut noodzake­lijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan

    De eerste uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie ligt weer op mijn bureau en daarmee liggen er ongetwijfeld ook wat ongemakkelijke ontmoetingen in het verschiet. Ontmoetingen met mensen bij wie ik het afgelopen jaar stevig op de tenen ben gaan staan, bijvoorbeeld in deze rubriek. Het waren tenen van burgemeesters, commissarissen, officieren van justitie en andere hoge functionarissen. Straks schud ik ze de hand en we zullen beleefd zijn. We zijn immers professionals.