Amsterdammers krijgen een geboorteboom cadeau. Geplant in Het Groene Woud of Oeganda. Tja, wat moet je daarmee?, vraagt Femke zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
Amsterdammers krijgen een geboorteboom cadeau. Geplant in Het Groene Woud of Oeganda. Tja, wat moet je daarmee?, vraagt Femke zich af. © copyright Marc Bolsius

Wat wordt ’t, Oeganda of Het Groene Woud? Dat is aan kersverse Amsterdamse ouders

COLUMNBOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL/SCHIJNDEL - Stel je voor. Net als vele anderen die niets anders te doen hadden dit afgelopen jaar kroop je negen maanden geleden tussen de lakens, ben je nog aan het bijgekomen van het puf-uitscheur-hechtingscircus en ga je je pasgeboren kindje aangeven bij de gemeente. Met je hoofd nog elders - kwamen je schoonouders nu om elf uur op kraamvisite en had Noah nou net gepoept of niet? - krijg je de keus voorgelegd: Het Groene Woud of Oeganda?

 1. Nieuw type directeur lijkt eigenlijk niet meer op onze dikke deur
  PREMIUM
  Column

  Nieuw type directeur lijkt eigenlijk niet meer op onze dikke deur

  Dat waren nog eens overzichtelijke tijden toen een fabrieksdirecteur in cartoons steeds werd afgebeeld met een horlogeketting op de tevreden buik, in de ene hand een dikke sigaar, in de andere een bel cognac. Zo zag het grootkapitaal eruit: hooghartige heersers die alleen aan zichzelf dachten en die niet fel genoeg bestreden konden worden. Om dit ook aan kinderen duidelijk te maken heette een directeur een dikke deur.
 1. Brabants WO II-museum mag haar deuren niet openen
  Play

  Brabants WO II-museum mag haar deuren niet openen

 2. Vliegen erg populair tijdens corona: 'Nu hebben ze daar centen en tijd voor'
  Play

  Vliegen erg populair tijdens corona: 'Nu hebben ze daar centen en tijd voor'

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen