Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

We laten jongeren die acuut hulp nodig hebben nog steeds bungelen

Haar diploma lag op haar ­bureau. Toch was ze niet blij. Ze had moeten stoppen met turnen, een klote blessure aan haar knie die maar niet over ging. Dág selectie, dag droom. Wat restte was het gevoel dat niemand haar snapte. Haar ouders niet. Haar vriendinnen niet. Haar zus niet. Niemand niet.

Ze at te weinig, dat wist ze ook wel. Als ze het toch deed, dan gaf ze stiekem over. Maar morgen zou ze ermee stoppen, morgen écht, dat zei ze elke dag tegen zichzelf. En na de vakantie zou ze gewoon fysiotherapie gaan studeren.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.