Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Wethouder Petertje moet alleen nog effe zijn mailadres aanpassen

Zijn mailadres luidt petertje.jr@hotmail.com. Bij zo’n adres denk ik aan een ventje dat nog op de basisschool zit, vooruit aan een manneke op de middelbare. Van iemand met zo’n adres verwacht ik in ieder geval niet dat-ie al mag stemmen, laat stáán dat hij bijna wethouder is.

Peter Raaijmakers is 21. Nog een jaartje, dan is-ie klaar met zijn studie bestuurskunde. Met zijn leus ‘Stem beter, stem Peter’ wist hij als 17-jarige al genoeg voorkeursstemmen te krijgen om de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel in te kunnen. Klonk in Gestel toen nog de loftrompet – ‘hoera, het jongste raadslid van het land is van ons!’, nu begint het gemor. Want 21 jaar is te jong, op een wethouderspost horen mensen met een netwerk en met voldoende werk- en levenservaring. En het wethouderschap is toch geen stageplek voor een student? Tja. Je kunt een 21-jarige moeilijk kwalijk nemen dat hij niet ouder is en dat hij ambitie heeft.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Exclusief

Het beste van BD
  1. Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    OSS - Op Linda en andere columnisten na schrijven we er eigenlijk nooit over. Maar ook wij zijn vader, of moeder, of worden het binnenkort. We zijn zelfs opa of oma. We komen thuis na een werkdag en moeten ons hart even luchten over wat de dag ons bracht. We leggen kinderen in bed, kijken ze liefdevol na als ze ’s morgens op de fiets stappen, naar school. Ook wij brengen kinderen naar het kinderdagverblijf.