Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Wie mekkert over een truckersrun heeft een koud hart

De winterjassen hingen al uitgewassen in de kasten ook al doet april wat-ie wil. Daarom was het mijn eigen schuld dat we zaterdagochtend in een te dun jack stonden te rillen langs de lijn in Nieuwkuijk. Hoe vaak die dribbelende mannekes ook wisten te scoren, warm werd ik er niet van: die wind! En dus draaide ik in de auto op weg naar ons warme huis de verwarming op standje max.

Toet-toet-toet!, ging het toen. Toet-toet! We konden er ook al niet door. ‘Verdomme’, dacht ik, ‘die truckersrun!’ Motoren tuften voorbij en vrachtwagens - het waren er meer dan honderd - in allerlei kleuren en maten reden door het dorp. Toet-toeeeeet!

  1. De kleren van de minister....
    PREMIUM
    opinie

    De kleren van de minister....

    ‘Voeding is veel te goedkoop’, kopte het BD op 17 juni. Voor wie of wat eigenlijk? Voor de consument? Zo ja, dan kunnen de vakbonden opnieuw aan de slag. Voor de handel misschien? In dat geval kan de regering de ‘boer wurgende’ inkoopkartels aanpakken. Voor de boer dan? Is de minister – toen Kamerlid – vergeten dat pas in 2015 het melkquotum is afgeschaft. Gevolg? Voor veel van de toch al weinig overgebleven melkveehouders betekende dit een afvalrace naar de ondergang.