Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Wie mekkert over een truckersrun heeft een koud hart

De winterjassen hingen al uitgewassen in de kasten ook al doet april wat-ie wil. Daarom was het mijn eigen schuld dat we zaterdagochtend in een te dun jack stonden te rillen langs de lijn in Nieuwkuijk. Hoe vaak die dribbelende mannekes ook wisten te scoren, warm werd ik er niet van: die wind! En dus draaide ik in de auto op weg naar ons warme huis de verwarming op standje max.

Toet-toet-toet!, ging het toen. Toet-toet! We konden er ook al niet door. ‘Verdomme’, dacht ik, ‘die truckersrun!’ Motoren tuften voorbij en vrachtwagens - het waren er meer dan honderd - in allerlei kleuren en maten reden door het dorp. Toet-toeeeeet!

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.