Wim van de Donk.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van de Donk. © Dave Hendriks / DCI Media

‘Wim van de Donk: heroverweeg de contacten met China’

opinieOp 1 oktober start Wim van de Donk als rector en voorzitter van Tilburg University (TiU). Zijn aantreden zal velen op de universiteit tevreden stemmen. Eindelijk komt er weer eens iemand aan het hoofd van de universiteit te staan die verstand heeft van alle aspecten van het academisch bedrijf: van toegepast, beleidsrelevant tot fundamenteel onderzoek, van eerste geldstroomonderwijs tot derde geldstroomonderwijs, van universitair bestuur tot landelijk bestuur.

 1. Lekker op de spoorfiets over het Duits Lijntje: dat wordt afzien
  PREMIUM
  Column tHans

  Lekker op de spoorfiets over het Duits Lijntje: dat wordt afzien

  VEGHEL - Is het nog ver? De kinderen kijken verveeld om zich heen terwijl papa en mama zich ongans trappen op die oh zo leuke maar lompe spoorfiets op dat pittoreske spoorlijntje in Zweden. Een land met héél veel bos dus we zien kilometers lang alleen maar bomen en groen. Leuk hoor, dat spoorfietsen. En helemaal als er iemand voor je zit die nog langzamer gaat want dat is het fietsfilerijden. D’r op en d’rover kan niet om in wielertermen te blijven.
 2. Dinsdag wordt de derde Quiet 500 gelanceerd. Moet dat nou?
  PREMIUM
  COLUMN

  Dinsdag wordt de derde Quiet 500 gelanceerd. Moet dat nou?

  Moet dat nou? Was mijn eerste reactie. Is dat nu echt weer zo nodig? Een klein jaar geleden was het, en ik hoorde dat er een derde Quiet 500 gemaakt zou worden. Na de glans- en glossyrijke start in 2013 en het fraaie schuurpapieren vervolg in 2016 was het inderdaad wat stiller geworden rond stille armoede. Maar, dacht ik toen, dat prachtige initiatief heeft toch allang veel meer opgeleverd dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden?

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen