Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Winkeliers zullen nooit optrekken naar het Malieveld

ColumnIn een klagend stuk over al die lege winkels stond plotseling een curieus zinnetje. Een winkelier opperde de mogelijkheid dat na alle boeren en bouwvakkers nu ook de Nederlandse middenstanders op zouden trekken naar het Malieveld, voorzien van boze spandoeken. Want ook zij gaan gebukt onder veelsoortig ondeugdelijk overheidsbeleid en een alles verdorrende regelzucht.

Ik probeerde mij voor te stellen hoe mijn keurige ouders die hun hele leven een goed beklante manufacturenzaak hebben gerund, zouden demonstreren en werd daar bijzonder vrolijk van. Ik wist ook meteen zeker dat zo'n winkeliersoproer er nimmer zal komen.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.