Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Ze moeten André Hazes vaker laten zingen in de PI in Vught

Iedereen heeft wel een wens. Een wereldreis maken, doorbreken bij Ajax of een keer ­zingen in de best beveiligde gevangenis van het land, zoals André Hazes Junior. En aangezien ze in Vught niet áltijd zo streng zijn, trad hij afgelopen dinsdag twee keer op in de PI. Honderd boeven per keer. Zonder camera’s, zonder pers.

En dat was jammer, want daardoor vroeg ik me de laatste dagen nog steeds van alles af. Is die muziek voor iedereen wel een beetje te doen zonder een biertje erbij? Want ik mag toch aannemen dat ze het in Vught hielden bij hooguit een glaasje gemeentepils. Was Jos B. er ook? Werd de polonaise ingezet of zaten de gedetineerden wat verveeld voor zich uit te kijken terwijl Dreetje zijn grootste hit Leef zong?

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.