Enkele honderden mensen demonstreerden op zaterdag 29 januari op het Museumplein in Amsterdam tegen seksueel overschrijdend gedrag.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele honderden mensen demonstreerden op zaterdag 29 januari op het Museumplein in Amsterdam tegen seksueel overschrijdend gedrag. © AP

Zelfonderzoek bij The Voice: dat klinkt vals

opinieZijn kwetsbare en beschadigde jongvolwassenen gebaat bij het ‘onafhankelijke’ zelfonderzoek naar de misstanden bij ‘The Voice of Holland’ door een advocatenkantoor?  En dat ‘in samenwerking met justitie en de politie’? Het klinkt allemaal nogal cryptisch.

 1. Mening | De absurditeit van de oprispingen van deze tijd
  Lezersbrieven

  Mening | De absurdi­teit van de oprispin­gen van deze tijd

  Niemand weet de vermenging van traditie naar verval, alsook de absurditeit van de oprispingen van deze tijd beter weer te geven dan de heren Tony van der Meulen en Paul Kusters [BD 6 mei; pagina 2]). Ieder op hun eigen manier. Tony van der Meulen doet dat in zijn column over de aloude Mariaprocessie die heeft moeten wijken, wat de datum betreft, voor het profane van een lopersfestijn. Op zijn ironisch bekende manier analyseert hij de inschikkelijkheid, rekkelijkheid van de katholieke kerk. Paul Kusters pakt een ander fenomeen van deze tijd bij de staart. Met zijn dagelijkse schets-column Toos & Henk, waarin hij de draak steekt met de absurditeit van ‘de dag van het naakt tuinieren’. Het was even knipperen met de ogen, zie ik het nou goed? Ja, ik zag het goed. Was het toeval dat de beide columnisten ons een spiegel voorhielden op dezelfde pagina over het verval van normen en waarden? De ene op een ‘nette’ manier en de ander op een grove, zeg maar, ramkoers?
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel
 2. Opinie | De Bossche LHBTIQ+-gemeenschap laat zichzelf het gevoel van onbehagen opleggen
  PREMIUM

  Opinie | De Bossche LHBTIQ+-gemeen­schap laat zichzelf het gevoel van onbehagen opleggen

  Anja van Hout, voorzitter COC Zuid-Oost Brabant, kwam op 24 mei met een opiniestuk over het artikel in het BD van 20 mei: ‘Wat mag je wel en wat mag je niet zeggen in Den Bosch?’ Het sloot af met de constatering dat de LHBTIQ+-gemeenschap achterbleef met gevoelens van geschoktheid, verwardheid, boosheid en angst. Een reactie en aanzet tot hoe de gemeenschap daar zelf iets aan zou kunnen doen.
  's-Hertogenbosch