.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Zolang het maar niet regent in deze coronatijd. Of ja...

Op mijn slippers sjokte ik naar huis om ijsjes te halen. Even later nestelde ik me weer in de zon, keurig op anderhalve meter van twee andere moeders in de grote natuurspeeltuin bij ons om de hoek. Zo zaten we daar maar, gezellig wat te kletsen terwijl we keken naar de kinderen die speelden bij het water. Hun lijfjes vol zand, vastgeplakt aan de zonnebrandcrème.

We voelden ons de hele middag als een God in Frankrijk en de dagen erna ging het net zo. In de tuin schonk mijn man daarna dan een witte wijn in, die zon nog steeds zo heerlijk op onze snoeten. ‘Och’, hoorde ik mezelf zeggen: ‘Als we deze zomer nou definitief niet naar het zonnige zuiden kunnen, dan is dit toch ook heerlijk! Als de zon een beetje meewerkt dan en zolang het maar niet regent.’

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.