Natuurgebied De Kampina.
Volledig scherm
Natuurgebied De Kampina. © Foto: Toon van den Oever

Zombienatuur: doodstil

GASTOPINIE - Op het oog zien de natuurgebieden in Brabant er groen uit. Maar het is 'zombie- natuur', zo dood als een pier. Het roer moet om. In de lente moeten leeuweriken weer zingen, de bijen weer zoemen.

0 reacties

 1. Maagd Maria weigert in haar kapel aanslag rioolbelasting want ze heeft daar geen toilet
  PREMIUM
  Column

  Maagd Maria weigert in haar kapel aanslag rioolbelas­ting want ze heeft daar geen toilet

  Er zijn twee essentiële verschillen tussen protestanten en katholieken die zo op het oog niet theologisch gemotiveerd zijn. In veel protestante kerken worden tijdens de dienst volop pepermuntjes gesnoept. Kerkgangers geven ze ook graag aan elkaar door. Je kunt wel veel over naastenliefde preken en bidden, maar er in de praktijk blijk van geven is toch ook een mooie vorm van godsvrucht.
 2. Waarom ik wel gevaccineerd ben (al heb ik de wijsheid niet in pacht)...
  PREMIUM

  Waarom ik wel gevacci­neerd ben (al heb ik de wijsheid niet in pacht)...

  Misschien was het maar een druppel die ik op een gloeiende plaat heb gegooid, toen ik de niet-gevaccineerden onder ons ruimte gaf om hun verhaal te vertellen. Maar dan heeft hij in elk geval hard gesist. Honderdduizenden mensen hebben op zijn minst íets meegekregen van het initiatief. Op sociale media is het verhaal heel, heel vaak gedeeld. In mijn mailbox belandden zoveel reacties dat ik niet meer iedereen heb kunnen antwoorden - excuus daarvoor.