Een verstandelijk gehandicapte vrouw controleert de ademhaling van haar beer. Volwassenen met een geestelijke achterstand en extreme angst voor medici werden woensdag in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam vertrouwd gemaakt met medische ingrepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verstandelijk gehandicapte vrouw controleert de ademhaling van haar beer. Volwassenen met een geestelijke achterstand en extreme angst voor medici werden woensdag in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam vertrouwd gemaakt met medische ingrepen. © ANP

Zorg voor patiënt met beperking cruciaal

opinieDe gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking kan structureel verbeterd worden. Dat zijn we aan hen verplicht. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.