.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Zou er iemand te vinden zijn die zegt: 36 euro, laat die Griekse zon dán maar zitten?

De oprichter van Corendon, Atilay Uslu, is klaar om ‘weer helemaal los te gaan’, stond in de krant. Volgens hem staan miljoenen mensen te trappelen om weer te vliegen en hij haalde alles uit de kast om twijfelaars over te halen. 

 1. Ja, we schrijven best veel over zelfmoord. Over het leven zoals het was, voordat het fout ging...
  PREMIUM

  Ja, we schrijven best veel over zelfmoord. Over het leven zoals het was, voordat het fout ging...

  Online-collega Tom trok aan de bel. Hij had net het verhaal gelezen dat Hugo Borst schreef over de zelfmoord van de psychotische Jorrit. Heel mooi geschreven, vond hij. Maar een paar weken eerder hadden we ook al een verhaal gehad over zelfdoding. Een 14-jarige Syriër Ali uit het azc in Gilze zag na een jarenlange ellendige zwerftocht door het Europese asiel-labyrinth geen toekomst meer en had een einde aan zijn leven gemaakt. Wat, vroeg Tom, blijft er over van de vuistregel dat we zeer voorzichtig zijn met zulke verhalen, omdat ze mogelijk anderen op gedachten kunnen brengen?
 2. Leidende witte medemens: beken kleur!
  PREMIUM
  opinie

  Leidende witte medemens: beken kleur!

  De tragische dood van George Floyd, een man die qua bekendheid zou kunnen wedijveren met mijn wijkagent, heeft een zeldzame nationale en internationale weerklank gevonden. ‘Als Floyd een beroemdheid en of superrijke was, dan hadden we gezegd dat hij de massale belangstelling daaraan te danken had’, aldus dominee Al Sharpton in een toespraak tijdens een herdenkingsdienst voor Floyd. Hoe komt het toch dat de gewelddadige dood van deze doodnormale man zoveel teweegbrengt?