Volledig scherm
Kinderen vermaken zich opperbest met zand en water. © Bert van der Linden

287 Ravensteinse kinderen vier dagen in de weer op Herperduin

HERPEN/RAVENSTEIN - Liefst 287 kinderen tussen 4 en 16 jaar uit Ravenstein sjouwen en bouwen er deze week op los op de zandvlakte van Herperduin. Zij worden begeleid door 60 leiders en daarnaast lopen er nog zo’n 50 vrijwilligers, van EHBO’ers tot kookstaf. Net buiten het kamp hebben de vrijwilligers ook twee grote baden en een hoge glijbaan gebouwd, want zonder waterspelen geen kamp.

Deze eerste dag zijn de kinderen met pallets en ander bouwmateriaal in de weer om de hele trits tenten die ook al tevoren zijn opgesteld, op te tuigen. Op en rondom het kamp worden vervolgens vier dagen lang allerlei spelen gedaan, van zeskamp tot smokkeltochten. 

Kinderen uit Ravenstein die willen meedoen met het Jeugdvakantiewerk kunnen zich in mei al opgeven. Dan vind de proloog plaats en worden de kinderen voorbereid op het thema. ,,Dan weten ze dus al wat hen in de laatste week van de vakantie te doen staat. Dit keer is dat rovers vangen in de bossen”, licht Susan van Heeswijk een tipje van de sluier op.

Elk jaar wordt er weer een spannend verhaal bedacht. Dit keer speelt Robin Hood daar een rol in. ,,Het draait om het adellijke echtpaar Roderijck en Arroganda. Mark Smits speelt mijn man Roderijck en ik ben dus Arroganda,” vertelt Susan. Dat verhaal speelt zich tussen alle spelen af. ,,Ik kan al verklappen dat onze, over het paard getilde dochter, prinsesje Robijntje, een cruciale rol speelt in het verhaal,” zegt Susan geheimzinnig. 

Volledig scherm
De kinderen van JVW Ravenstein verfraaien hun tenten. © Bert van der Linden
 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!