Volledig scherm
PREMIUM
Projectie van de nieuwe parallelweg bij het bestaande bedrijventerrein Cereslaan / Vismeerstraat. Rechtsboven het A59-knooppunt Oss/Heesch. © Gem. regeling Heesch West

A59 krijgt bredere afrit voor Heesch West

HEESCH/VINKEL - Van extra opstelruimte op de A59-afrit bij Oss tot een geheel nieuwe ovatonde tussen Geffen en Vinkel. De komst van bedrijventerrein Heesch West gaat samen met een reeks veranderingen voor het verkeer.

Bij vijftig en op termijn tachtig hectare vol nieuwe industrie horen een heleboel vrachtwagens. Zeker in het geval van Heesch West, dat voor een belangrijk deel mikt op grootschalige logistiek oftewel distributiecentra. Bij het nieuwe regionale bedrijventerrein hoort dan ook een heel verkeersplan. Dit is opgenomen in het voorontwerp bestemmingsplan dat sinds dinsdag ter inzage ligt.

 1. 
Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP
  Stille getuigen

  Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP

  OSS - Nederland heeft een 'rijke’ geschiedenis aan stakingen, zo bewijst het onlangs verschenen ‘Groot Stakersboek’. Ze waren er voor meer loon, betere werkomstandigheden, kortere werkduur, minder werkdruk en veel andere als onrechtvaardig beschouwde omstandigheden van de werkende mens. Geen sector of beroepsgroep blijkt ontkomen te zijn aan 'de stakingsbacil', zoals De Stad Oss het in 1922 noemde. Zelfs de bakkers in Oss en omgeving zijn ooit gaan staken.
 2. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.