Volledig scherm
ABN Amro sluit de vestigingen in Uden en Veghel. © ANP XTRA

ABN Amro sluit kantoren in Uden en Veghel, wel nog een geldautomaat

UDEN/VEGHEL - ABN Amro sluit de kantoren aan De Markt in Uden en de Hoofdstraat in Veghel. De bank heeft dat besloten omdat er steeds minder klanten de kantoren bezoeken. Het filiaal van ABN Amro in Veghel is vanaf 25 mei gesloten. Het kantoor in Uden gaat vanaf 15 juni dicht. 

De bank heeft de intentie om vooralsnog een geldautomaat voor opnamen en stortingen aan de Hoofdstraat in Veghel achter te laten. In Uden blijven een geldautomaat voor opnamen en stortingen en een sealbagautomaat achter. 

De sluiting van Uden en Veghel wordt vandaag officieel bekend gemaakt door de bank. Volgens Mascha Schoofs, verantwoordelijk regionaal directeur van ABN Amro, komen er steeds minder klanten de bankkantoren bezoeken. ,,En zeker wanneer we dan ook naar de kosten kijken is deze sluiting onontkoombaar."

Vught en Schijndel ook dicht

De twee medewerkers die zowel in Veghel als in Uden actief zijn, komen in dienst bij de andere kantoren in de regio. Eerder dit jaar werd bekend dat ook de ABN Amro-kantoren in Vught (per 9 maart) en Schijndel (23 maart) dicht gaan. Nog dit jaar sluit de bank ook de vestiging in Oisterwijk. 

Volgens Schoof van ABN Amro heeft de bank het merendeel van haar klanten vrij intensief voorbereid op de aanstaande sluitingen in Uden en Veghel. Er zijn onder andere 'coaches' beschikbaar die met name de oudere klanten kunnen begeleiden bij mobiel en thuis bankieren. Ook worden er workshops gegeven en is er gelegenheid tot advisering via de webcam. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement