Achtervolging van Haren tot in Lithoijen.
Volledig scherm
Achtervolging van Haren tot in Lithoijen. © Politie Oss

Achtervolging met snelheden tot 180 kilometer per uur eindigt tegen boom

LITHOIJEN - Een politieachtervolging van een auto die begon in Haren eindigde in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur tegen een boom in Lithoijen. De bestuurder ging ervandoor, maar kon worden opgepakt. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt en wordt verdacht van rijden onder invloed. Dat meldt de politie.

Agenten wilden een auto controleren die hen opvallend hard tegemoet kwam rijden op de Dorpenweg in Haren. Toen de agenten hun auto keerden om hardrijder te achtervolgen merkten ze dat de automobilist het gaspedaal nog dieper intrapte.

Zwaailicht

De agenten zetten de achtervolging in, waarbij de snelheid opliep tot zo'n 180 kilometer per uur. De achtervolgde automobilist reageerde niet op stoptekens en zwaailichten en deed er alles aan om te ontkomen, waarbij hij zo snel bochten inreed dat de auto in bijna elke bocht uitbrak en zo hard remde dat de vonken van de remmen afsloegen. Op een dijk doofde hij zijn lampen en probeerde hij er in het donker vandoor te gaan.

De achtervolging ging door Macharen en Teeffelen naar Lithoijen. Daar sloeg de bestuurder een onverhard pad in, waar hij de macht over het stuur verloor en hard tegen een boom botste. Hij vluchtte de auto uit, waarbij de agenten de achtervolging te voet voortzetten en het hen lukte de man aan te houden.

Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De man wordt verdacht van het opzettelijk gevaar of hinder veroorzaken in het verkeer, het rijden onder invloed van verdovende middelen, het verlaten van de plaats van het ongeval en het geen gehoor geven aan een bevel of vordering. Ook bleek de man harddrugs op zak te hebben.

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.