Volledig scherm
PREMIUM
Het Actiecomité voor Democratie in Landerd in betere tijden met Piet Manders aan het woord. Links Piet Geurts van Kessel, rechts Corrynne van Traa. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Actiecomité voor Democratie in Landerd ter ziele; Piet Manders knokt in zijn uppie

SCHAIJK - Het Actiecomité voor Democratie in Landerd, nu een jaar geleden gelanceerd, is een stille dood gestorven. Het blijkt al een half jaar ter ziele. Maar Schaijkenaar Piet Manders knokt onverdroten door.

Drie inwoners van Landerd formeerden eind 2018 een heus actiecomité. Doel: de voortdenderende herindelingstrein richting Uden een halt toeroepen. Piet Manders, Piet Geurts van Kessel en Corrynne van Traa hadden de mond vol van arrogantie van de macht, schijndemocratie, achterkamertjespolitiek en onrecht.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.