Het aangezicht van de Albert Heijn in Berghem verandert rigoureus. In het pand op de voorgrond komen appartementen die met een loopbrug verbonden zijn met de woningen boven de supermarkt. Auto's kunnen onder de brug doorrijden naar een nieuw parkeerterrein. Daar komt ook een tweede ingang naar de winkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aangezicht van de Albert Heijn in Berghem verandert rigoureus. In het pand op de voorgrond komen appartementen die met een loopbrug verbonden zijn met de woningen boven de supermarkt. Auto's kunnen onder de brug doorrijden naar een nieuw parkeerterrein. Daar komt ook een tweede ingang naar de winkel. © Albert Heijn Berghem/Beusen Architecten

Albert Heijn Berghem: ‘Van spookwinkel tot droomwinkel’

BERGHEM - ,,Van spookwinkel tot droomwinkel”, grapt Kees Boeijen over de aanstaande verbouwing van zijn pand schuin tegenover de kerk van Berghem. De Albert Heijn wordt anderhalf keer zo groot, krijgt een eigen parkeerterrein en een totaal andere uitstraling. Daarmee krijgt en passant een flink deel van het centrumplan voor Berghem invulling.

Een spookwinkel is de Albert Heijn al niet meer sinds het gedwongen vertrek van uitbater Gerrit van Noort ruim een jaar geleden. Van Noort liet lege schappen en grote schulden achter als erfenis. En een sterk gedateerde winkel. ,,De laatste verbouwing dateert van 1996", weet bedrijfsleider Vera van den Broek. ,,Voor een supermarkt is dat heel lang. Die worden elke zeven tot tien jaar gerenoveerd of op zijn minst opnieuw gemodelleerd.”