Volledig scherm
PREMIUM
Rond het middaguur was het tijdens de Moesacademy tijd voor een broodje, kroketje en frikadelletje © Mari van Rossem

Álles uit de kast om carnaval niet te laten vergrijzen: ‘We besmetten de jeugd graag met het virus’

CarnavalSCHAIJK - Twintig piepjonge, aanstormende wagenbouwers kregen hun 'bouwcollege' op de Schaijkse 'Moesacademy'. Alle clubs die in Schaijk met carnaval te maken hebben wilden zo graag de jeugd enthousiast maken voor het bouwen van carnavalswagens. De twintig deelnemertjes vonden het in ieder geval prachtig.

De spanningsboog is zo rond het middaguur nog wat kort, getuige de speelse drukte bij de overdekte hooimijt. Die baal nodigt kennelijk meer uit tot ravotten dan het bouwcollege voor de allerjongste deelnemertjes aan de 'Moesacademy'. En dus is het maar goed dat in de kantine van Willie Toonen aan de Elsstraat de broodjes, frikadelletjes en kroketjes consumptie-klaar zijn. Tijd voor een break.

  1. Oijense optocht maakt reputatie waar

    Oijense optocht maakt reputatie waar

    OIJEN - De Oijense carnavalsoptocht kende twee noviteiten: zowel de route als het tijdstip was aangepast. Bestuursvoorzitter Erik van der Schie over het waarom van deze aanpassingen: ,,Vorig jaar moesten we door de weersomstandigheden noodgedwongen de optocht naar de middag verzetten, maar zowel de deelnemers als organisatie is die maatregel prima bevallen. Vanwege het stormachtige weer hebben we in 2019 een stuk dijk uit het traject gehaald. Dat is nu gehandhaafd om het publiek meer te centreren.”