‘Als je hem hebt wil je hem ook graag houden'. Oonivoo in Uden raakt Michelinster kwijt; Versaen in Ravenstein houdt 'm
UDEN/RAVENSTEIN - Verdriet in Uden; vreugde in Ravenstein. Restaurant Oonivoo in Uden raakte maandag de zwaar gekoesterde Michelin-ster kwijt: ,,een mokerslag”. Het Ravensteinse Versaen behield de ster.
Met ‘echt heel erg rot', ‘een mokerslag’ en ‘zwaar aangeslagen'. Met woorden van onder andere deze strekking geven chef-kok Jasper Kox en eigenaar Marco van Bergen van het Udense restaurant Oonivoo hun gevoelens weer. Eind 2018 was de euforie nog groot. Toen werd het nog zo jonge restaurant beloond met een Michelin-ster. Maandag maakte Michelin officieel bekend dat het Udense restaurant niet meer sterwaardig is. En dat komt hard- keihard aan in Uden. ,,We zijn echt teleurgesteld", aldus van Bergen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Emoties bij uitreiking 16 nieuwe Michelin-sterren: ‘Er zit altijd spanning omheen’
De Nederlandse gastronomie is top, zo concludeert Michelin na de uitreiking van de sterren vanmiddag. Tien restaurants kregen voor het eerst één ster, drie restaurants kregen een tweede ster. Daarnaast deelden de inspecteurs drie groene sterren uit en zestien Bib Gourmands. -
video
Versaen in Ravenstein pronkt vanaf nu met de titel ‘sterrenrestaurant’
RAVENSTEIN - Restaurant Versaen in Ravenstein wordt onderscheiden met zijn eerste Michelinster. Dat werd maandagochtend duidelijk tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse Delamar Theater. -
PREMIUM
Van chef-kok bij een sterrenrestaurant naar lesgeven op het Koning Willem I college: 'Het is wel echt een omslag’
DEN BOSCH - Thijs Berkers (38) maakte dit jaar een opvallende move; hij verruilde de keuken van Oonivoo, het Udense restaurant met Michelinster, voor het klaslokaal op het Koning Willem I College in Den Bosch. Hoe bevalt dat? -
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen?
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
PREMIUM
Kindervakantieweek Schaijk beleeft gouden jubileum: ‘Kinderen naar huis sturen, deden we eigenlijk nooit’
OSS/SCHAIJK- In Schaijk wordt deze week de vijftigste editie van het Moeschakamp gehouden. Brabants Dagblad blikt met de oude en huidige voorzitter terug op het jeugdvakantiekamp waarvoor zich dit jaar 350 kinderen hebben ingeschreven. -
Verlies Michelinster doet Cordial in Oss ‘pijn’
OSS - Het verlies van de Michelinster doet Cordial-directeur Jelle van Gangelen ‘pijn’. ,,Dit is toch wel een domper voor ons”, reageert hij.