Volledig scherm
De brand aan de Aengelbertlaan in Oss die twee honden van Den Dekker het leven kostte. © Gabor Heeres / Marcofotografie

Arie den Dekker voelt zich opnieuw bedreigd: ‘Geen verklaring afgelegd over Anton R.’

OSS - Arie den Dekker heeft naar eigen zeggen nooit een verklaring afgelegd tegen Anton R. of iemand anders na de dodelijke schietpartij aan de Hoogheuvelstraat in Oss. ,,Ik heb toentertijd alleen verklaard dat ik acht schoten hoorde en daarna een auto zag wegrijden. Meer niet.” 

Op 4 juni 2018 werd Peter Netten doodgeschoten voor het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat. Den Dekker woonde toen nog aan de Aengelbertlaan, twee straten verderop. Een paar maanden na de schietpartij werd tot twee keer toe brand gesticht bij zijn huis. Bij de tweede keer werd een brandbom naar binnen geworpen en kon Den Dekker ternauwernood aan het vuur ontsnappen. Twee van zijn honden kwamen om in de brand. 

Anton R. werd vorige week opgepakt in verband met deze aanslag. Hij wordt ervan verdacht hiervoor de opdracht te hebben gegeven aan twee mannen, die mede hiervoor al een jaar in hechtenis zitten. R. werd echter de volgende dag weer in vrijheid gesteld. Den Dekker vreest dat hij en anderen hem er nu op aankijken. ,,Ik kan niet meer veilig over straat, omdat de schijn wordt gewekt dat ik bij de politie namen heb genoemd. Dat is gewoon niet zo. Ik heb al genoeg problemen en kan dit er niet bij hebben.” 

Rechtszaak in april 2020

In het Bossche Paleis van Justitie werd vanmorgen duidelijk dat de mannen die verdacht worden de brand te hebben gesticht, in april 2020 terecht moeten staan. De rechtbank heeft drie dagen uitgetrokken voor het proces, dat behalve om de brand aan de Aengelbertlaan ook om enkele andere brandstichtingen gaat. Politie en het Openbaar Ministerie hebben het onderzoek nog niet afgerond, zo vertelde de officier van justitie op een tussentijdse zitting.