Bedreigde Arie ketent zich vast bij gemeentehuis Oss: ‘ik wil burgemeester spreken’

update + videoOSS - Arie den Dekker heeft zich donderdagochtend met een staalkabel aan het gemeentehuis van Oss vastgeketend. Hij eist een gesprek met de burgemeester. Die heeft hem verboden om 4 maanden in Oss te verschijnen, omdat er een grote kans is dat er een aanslag op zijn leven wordt gepleegd. 

Den Dekker voelt zich dubbel slachtoffer. Hij kreeg het gebiedsverbod vorige week opgelegd voor zijn eigen en andermans veiligheid. Volgens justitie is de kans groot dat iemand een aanslag op zijn leven wil plegen. Dit nadat tot twee keer toe brand werd gesticht in zijn woning aan de Aengelbertlaan. In september kwamen daarbij twee honden van Den Dekker om het leven. Sindsdien moet Den Dekker van justitie onderduiken. Hij is het echter beu om op campings ver van Oss verstopt te blijven. 

Amper tien minuten nadat Den Dekker zich had vastgeketend en zijn spandoek had uitgerold, knipte de politie hem los van de pilaar waarom de kabel zat gewikkeld. Hij werd aangehouden voor overtreding van het opgelegde gebiedsverbod. De burgemeester kreeg hij niet te spreken. Hij gaf meteen aan dat hij het er niet bij laat zitten. ,,Ik kom terug. Net zo lang tot mijn probleem wordt opgelost.” 

Volledig scherm
Arie den Dekker, vastgeketend aan een paal bij het Osse gemeentehuis © Peter van Erp