Volledig scherm
De inbrekers sloegen dinsdagavond toe, binnen twee minuten waren ze weer buiten. © Thinkstock

Beelden van inbraak bij Sharon in Oss al 100.000 keer bekeken

OSS - De Osse Sharon van Berkom werd dinsdagavond opgeschrikt door een inbraak bij haar thuis in de wijk Ruwaard. Twee dieven namen sieraden mee, net als een aantal horloges van haar man. Een bewakingscamera legde alles vast. Sharon plaatste de beelden online, waar ze inmiddels al ruim 100.000 keer zijn bekeken.

Op de beelden is te zien hoe twee mannen met een peuk in hun mond over straat slenteren. Ze wachten nog even voor een passerende auto en lopen dan richting het huis van Sharon. De een staat op wacht terwijl de ander de voordeur forceert. Al na een paar seconden staat hij binnen. 

,,Ze zijn hooguit twee minuten binnen geweest", zegt slachtoffer Sharon. ,,We waren net op bezoek bij een familielid toen ze toesloegen. We hebben ze op maar een haar na gemist. Op de beelden is te zien dat ze snel de tuin van de buren in vluchten als wij de auto parkeren. Een van de twee is daar zelfs zijn telefoon verloren.”

Sharon en haar man hebben door dat er wat mis is als de voordeur bij thuiskomst op een kier blijkt te staan. Beneden lijkt alles normaal, maar boven liggen de kamers overhoop. Er zijn vooral sieraden meegenomen. ,,Het zijn maar spullen”, reageert ze nuchter. ,,Het idee dat er vreemden in je huis zijn geweest, vind ik veel erger.”

Aangifte

Het stel doet direct aangifte bij de politie. Ook plaatsen ze een aantal bewakingsbeelden op Facebook. Het bericht wordt honderden keren gedeeld. Vervolgens pikt ook videoplatform Dumpert de beelden op. Alleen al daar ze ze inmiddels 100.000 keer bekeken. Tot bruikbare tips leidde het helaas nog niet. ,,Maar hoe meer mensen het zien, hoe groter de kans dat iemand ze herkent.” 

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.