Wethouder Thijs van Kessel (met baard) toont op het Meester Gielenplein de speciale uitgave van het boek 'Ik noem mar 'n dwarsstroat'. De tekst over het Meester Gielenplein is hierin zwart gelakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Thijs van Kessel (met baard) toont op het Meester Gielenplein de speciale uitgave van het boek 'Ik noem mar 'n dwarsstroat'. De tekst over het Meester Gielenplein is hierin zwart gelakt. © Wouter van Assendelft

Berghem als één man achter Meester Gielenplein: ‘We gaan ervoor’

BERGHEM - Zelden zal een actiegroep zo weinig weerstand hebben ontmoet als het Bèrge dur ut Lint. Hun strijd voor behoud van het Meester Gielenplein op de huidige plek ontmoet in Berghem louter steun. Sterker nog, de kans is groot dat ook Ria Kraan, de tweede echtgenote van Gielen, nu een plek naar zich vernoemd krijgt. 

 1. Ook vroeger al problemen met afval en vrijende jeugd in de bermen rond Oss
  Stille Getuigen

  Ook vroeger al problemen met afval en vrijende jeugd in de bermen rond Oss

  OSS - Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op vrijwilligers om zwerfaval op te ruimen. Al veel langer wordt er een beroep gedaan op iedereen om zijn afval niet in de berm te gooien, of achter te laten op een parkeerplaats, in een park of op een strandje. Veel haalt dat niet uit want er zijn nog steeds ‘opschoondagen’ nodig en veel vrijwilligers om de rommel op te ruimen. In Oss staan zo'n 800 afvalbakken en de gemeente geeft naar schatting 400.000 euro uit om rondslingerende rotzooi te verwijderen. Een ‘100% zwerfafvalvrij Oss’ lijkt nog ver weg.
 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle

 2. Dronken automobilist slaat over de kop in Tilburg
  Play

  Dronken automobi­list slaat over de kop in Tilburg