Wethouder Thijs van Kessel (met baard) toont op het Meester Gielenplein de speciale uitgave van het boek 'Ik noem mar 'n dwarsstroat'. De tekst over het Meester Gielenplein is hierin zwart gelakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Thijs van Kessel (met baard) toont op het Meester Gielenplein de speciale uitgave van het boek 'Ik noem mar 'n dwarsstroat'. De tekst over het Meester Gielenplein is hierin zwart gelakt. © Wouter van Assendelft

Berghem als één man achter Meester Gielenplein: ‘We gaan ervoor’

BERGHEM - Zelden zal een actiegroep zo weinig weerstand hebben ontmoet als het Bèrge dur ut Lint. Hun strijd voor behoud van het Meester Gielenplein op de huidige plek ontmoet in Berghem louter steun. Sterker nog, de kans is groot dat ook Ria Kraan, de tweede echtgenote van Gielen, nu een plek naar zich vernoemd krijgt. 

 1. Frans L. en Peter B. moeten samen tonnen betalen aan de staat na illegale chemicaliënhandel in Maren-Kessel
  PREMIUM

  Frans L. en Peter B. moeten samen tonnen betalen aan de staat na illegale chemica­liën­han­del in Ma­ren-Kes­sel

  DEN BOSCH/MAREN-KESSEL - Rosmalenaar Frans L. (60) en Eindhovenaar Peter B. (57) verdienden tonnen met de illegale handel in chemicaliën. De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat de twee mannen hun ‘criminele winst’ aan de staat moesten overhandigen. Ze kregen wel een beetje ‘korting’ omdat het Openbaar Ministerie de ‘redelijke termijn’ bij deze ‘ontnemingsvordering’ fors had overschreven. De chemicaliënhandel, die voor een groot deel liep via Maren-Kessel, vond plaats tussen 2012 en 2014.
 1. Burgemeester Breda over afgelasten 538-feest: 'Heb het sentiment niet goed aangevoeld'
  Play

  Burgemees­ter Breda over afgelasten 538-feest: 'Heb het sentiment niet goed aangevoeld'

 2. Horeca over versoepelingen: 'De voorwaarden gaan chaos veroorzaken'
  Play

  Horeca over versoepe­lin­gen: 'De voorwaar­den gaan chaos veroorza­ken'