Na Sinterklaas worden ook de dj's van 3FM ingehaald met een bescheiden verlichte optocht.
Volledig scherm
Na Sinterklaas worden ook de dj's van 3FM ingehaald met een bescheiden verlichte optocht.

Berghem maakt ook van 3FM Lifeline carnavalsfeestje

BERGHEM - Berghem grijpt de doorkomst van twee dj's van radiostation 3FM vrijdagavond aan om een voorschot te nemen op carnaval. De dj's worden op de Spaanderstraat onthaald met de verlichte prinsenwagen. Dezelfde wagen waarop in november Sint-Nicolaas zijn intocht hield. Daarna volgt een carnavalesk feest in zalencentrum De Merx. 

De dj's lopen door Berghem in het kader van de 3FM Lifeline. In drie teams van twee personen lopen ze vanaf woensdag tot kerstavond van Goes naar Groningen om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Vrijdag doorkruisen ze deze regio. Burgemeester Wobine Buijs verwelkomt de dj's Frank van der Lende en Eva Koreman rond 16.30 uur in de gemeente Oss. Dat gebeurt in de feesttent die Horeca Geffen op het Dorpsplein heeft neergezet voor allerlei kerstactiviteiten. 

Op de Wal in Oss dragen Van der Lende en Koreman het stokje voor de volgende etappe over aan de dj's Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Op dit plein staat ook het ‘chequepoint’ waar mensen hun bijdrage aan de actie kunnen afgeven. Wethouder Frank den Brok vertegenwoordigt hier de gemeente. 

Pap en Pudding

Hoogendoorn en Hofman lopen vervolgens via Winterland op de Heuvel richting Berghem. Daar wacht prins Dave de diskjockey’s rond 21.00 uur op en voert ze mee naar De Merx. Daar vindt een groot carnavalsfeest plaats met de belangeloze medewerking van Pap en Pudding, de Vier Viltjes en Rik van de Boogaart. De opbrengsten van verzoekjes en donaties gaan naar het goede doel. 

De dj's lopen intussen door naar de Koolwijk, waar ze de bewegende kerststal in werking stellen. Als ze langs Herperduin de gemeente Oss verlaten, worden ze in Schaijk opgewacht door fanfare Concordia. Via het winterterras in het centrum van Schaijk gaat de tocht verder naar Reek. Explorers van de scouting vergezellen de dj's op deze route.