Volledig scherm
De actie van Berghem Sport en Jumbo gaat woensdag van start. © Facebook

Berghem Sport trapt voetbalplaatjesactie met Jumbo's af

BERGHEM - Voetbalvereniging Berghem Sport houdt voor de tweede keer een grote voetbalplaatjesactie, in samenwerking met de twee vestigingen van Jumbo in het dorp. De aftrap is komende woensdag om 14.30 uur op sportpark De Koppelsteeg in Berghem. 

De vorige voetbalplaatjesactie dateert van vijf jaar geleden, toen in samenwerking met de lokale Albert Heijn. De club bestond destijds 75 jaar. ,,Dat was toen een groot succes waaraan iedereen veel plezier beleefd heeft. Dat willen we graag herhalen", aldus voorzitter Teun Brands van de Sponsorcommissie Berghem Sport. De plaatjes zijn verkrijgbaar bij aankoop van boodschappen. Door de strengere privacywetgeving was er meer administratie nodig om de voetbalplaatjesactie te regelen. ,,Iedereen wilde meedoen maar daarvoor waren wel handtekeningen nodig”, vertelt Brands. 

Van zo'n 750 spelers zijn plaatjes verkrijgbaar. Brands: ,,Spelers van alle jeugdelftallen en de  spelers van de bovenste seniorenelftallen.” Van lagere seniorenelftallen zijn alleen elftalfoto's beschikbaar. In totaal telt de grootste sportvereniging van Berghem 1.084 leden. ,,Grofweg een op de tien Berghemnaren is lid van Berghem Sport.”

Bij de aftrap woensdag op het sportpark staat tussen 14.30 en 16.30 uur een stand klaar waar kinderen of ouders de vol te krijgen plaatjesboeken kunnen ophalen. Boeken die niet worden afgehaald, worden via de teamleiders verspreid. Om de kinderen die middag nog wat te vermaken, zet de club speelattributen klaar. 

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.