Volledig scherm
PREMIUM
Het zonnepark aan de oostzijde van bedrijventerrein Heesch-West zou er volgens variant 4, de voorkeursvariant van het college van B en W, zou uit komen zien. Buurtbewoners zijn tegen deze variant. © Gemeente Bernheze

Bernheze blijft worstelen met plek voor zonnepark Heesch-West

HEESCH - Als de beloofde groene buffer tussen het toekomstige zonnepark op bedrijventerrein Heesch-West en de woningen aan de Achterste Groes en Zoggelsestraat in Heesch er komt, dan mag de aanleg morgen beginnen. Dat zeggen omwonenden van het zonnepark die al een jaar met de gemeente Bernheze steggelen over de plek waar het zonnepark moet komen.

De omwonenden vinden dat in het plan, dat door de gemeenschappelijke regeling Heesch-West (Bernheze, Oss en Den Bosch) is opgesteld, niets over blijft van de beloofde groene zone tussen hun woningen en het zonnepark. „Wij voelen ons niet serieus genomen door de gemeente”, zei Marcel Martens gisteravond in de commissie Ruimtelijke Zaken in Bernheze. „We zijn in gesprek geweest met de gemeente om naar alternatieve plannen te kijken, maar alle varianten die gekomen zijn gaan uit van dezelfde vierkante meters. Wij zijn onze groene buffer kwijt.”

  1. Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen
    PREMIUM
    Column

    Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen

    Iedereen is weleens een tauros. Alle fietsers in het Osse centrum bijvoorbeeld; taurossen op wieltjes. Ze denderen in de rondte, rammen je als je niet oppast. Niet om hun pasgeboren jong te beschermen hoor, zoals de gestresste moederkoe in de Maashorst, maar omdat ze te lui zijn om te lopen. Met als grote verschil dat de fietsende tauros op bezoek is in het begrazingsgebied van de binnenstadwandelaar, en niet andersom. En dat niet álle centrumfietsers op strafkamp naar Keent werden gestuurd na de eerste botsing.