Een getekende impressie van het toekomstige bedrijventerrein.
Volledig scherm
Een getekende impressie van het toekomstige bedrijventerrein. © Heesch West

Bernheze haalt ‘veto’ tegen windmolens Heesch West definitief van tafel

HEESCH - Bernheze is niet principieel tegen windmolens, maar gaat wel uiterst kritisch kijken of en hoe ze passen op bedrijventerrein Heesch West. Met deze insteek heeft de gemeenteraad het veelbesproken vetorecht definitief van tafel gehaald.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Duizend flakkerende kaarsjes, dát is pas een protest
  PREMIUM
  Column

  Duizend flakkeren­de kaarsjes, dát is pas een protest

  Het was het mooiste protest in maanden: de duizend kaarsjes die donderdagavond flakkerden op de brede stoep van het Heesche gemeentehuis. En protesten zijn er veel geweest. De marsen, demonstraties en fakkeltochten tegen de coronamaatregelen worden altijd georganiseerd onder het mom van ‘liefde en verbinding’, maar hoe groter díe woorden op de flyers en protestborden staan, hoe bozer de mensen zijn, hoe harder er geschreeuwd en gekwetst wordt, en hoe meer er gesloopt wordt.