Het door particulieren gemaakte pad in Heesch. Aan de overkant van de Nistelrodeseweg ligt het 'officiële' wandel- en fietspad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het door particulieren gemaakte pad in Heesch. Aan de overkant van de Nistelrodeseweg ligt het 'officiële' wandel- en fietspad. © Maarten van den Hurk / BD

Bernheze omarmt en verlengt voetpad van Heesche gezinnen

HEESCH - Een bijzonder voetpad in Heesch wordt langer.  Drie jaar geleden legden particulieren dit tegelpad in de berm van de Nistelrodeseweg, vóór hun huizen. Nu verlengt de gemeente het als veilige route naar het bos.

Veiligheid was in 2017 ook het motief van de vijf gezinnen. Hun kinderen konden voortaan over de brede tegels naar bestaande fiets- en wandelpaden verderop, en hoefden niet meer telkens pal voor hun huizen de drukke Nistelrodeseweg over te steken. Ook hygiëne speelde een rol. Het pad kwam in een berm die al aangewezen was als uitlaatstrook voor honden. Baasjes mogen er drollen laten liggen.

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.