Volledig scherm
De nieuwbouw bij 't Kruispunt in Heesch, gezien vanaf het achterterrein. De extra woningen komen op de benedenverdieping links. © Maarten van den Hurk / BD

Bernheze steunt inruilen van kantoorruimte voor extra huizen

HEESCH - Het gemeentebestuur vindt het prima als er vijf extra appartementen komen in de nieuwbouw bij 't Kruispunt in Heesch. Het ontwerpbestemmingsplan hiervoor is deze week vastgesteld.

Dit besluit is een eerste grote stap om formeel te regelen wat in de praktijk eerder dit voorjaar al beslist leek. Volgens de vergunning zou op de plaats van de gesloopte ‘ouwe Chinees’ een gebouw komen met 42 appartementen plus een kantoor- of winkelruimte. Omdat er veel vraag naar de woningen is, besloot projectontwikkelaar Peter Peters al tijdens de bouw het plan aan te passen. De commerciële ruimte verdwijnt ten gunste van extra appartementen.

Het Bernhezer college staat achter deze ruil. Ook omdat de vijf extra appartementen sociale huurwoningen zijn. Voor de verandering is een bestemmingsplanwijziging ingezet die tenminste enkele maanden vergt. Daarom kunnen de vijf extra appartementen nog niet gerealiseerd worden terwijl de rest van het complex al bijna klaar is.

  1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
    PREMIUM

    Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

    OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.