Volledig scherm
Grond tussen Vinkel en Heesch, voor het toekomstig bedrijventerrein Heesch-West. © Ruud Rogier

Bernheze wijst Hoskam terecht: géén kleine kavels op Heesch-West

HEESCH - Op Heesch-West gaat de deur níet open voor kleine bedrijven. Op ondubbelzinnige wijze hebben wethouder Rien Wijdeven en burgemeester Marieke Moorman van Bernheze afstand genomen van recente uitlatingen van de Bossche wethouder Jan Hoskam.

De Bossche portefeuillehouder economie zei begin november dat er op Heesch-West ook kavels komen van 1 of 2 hectare, voor bijvoorbeeld een meubelfabriek. Voor dergelijke bedrijven heeft Den Bosch zelf amper percelen meer beschikbaar.

Volledig scherm
Rien Wijdeven © Van Assendelft

,,Ik heb die opmerkingen voor kennisgeving aangenomen‘’, schamperde Wijdeven donderdagavond in zijn eigen Bernhezer gemeenteraad over Hoskams verhaal. Om er aan toe te voegen dat er geen nieuwe koers  voor Heesch-West is: ,,Binnen de gemeenschappelijke regeling gaan wij gewoon door met het masterplan en daarin staat dat er grootschalige logistiek komt.’’

Nog gesprek over uitlatingen 

Burgemeester  Moorman merkte aansluitend op dat over Hoskams opmerking ‘ongetwijfeld nog gesproken zal worden’ in het algemeen bestuur van Heesch-West. In dat bestuur zit onder anderen de Bossche wethouder Roy Geerts, directe collega van Hoskam.

Toekomstig bedrijventerrein Heesch-West is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Bernheze, Den Bosch en Oss. Het is steeds voorbestemd geweest voor grote logistieke bedrijven, met kavels van vijf tot tien hectaren.