Volledig scherm
Bernheze wil komende jaren een snelfietsroute aanleggen tussen Nistelrode en Uden. © BD

Bernheze wil tunnel in snelfietsroute Nistelrode

BERNHEZE - De gemeente Bernheze wil 3,5 miljoen euro uittrekken voor de aanleg van een snelfietsroute tussen Nistelrode en Uden. 2,1 miljoen euro is nodig voor de aanleg van de route, 1,5 miljoen euro gaat naar de aanleg van een tunnel onder Weijen in Nistelrode. 

Het is veel geld, vonden de leden van de commissie Ruimtelijke Zaken in Bernheze woensdagavond. Toch waren alle partijen, met uitzondering van de VVD, akkoord met het voorstel van het college van B en W om die miljoenen beschikbaar te stellen. 

Als het allemaal volgens plan verloopt, krijgt Bernheze wel forse subsidie van de provincie Noord-Brabant. „De provincie wil duidelijkheid van de gemeenteraad of Bernheze dat geld beschikbaar stelt. Als we dat doen, wordt er een overeenkomst ondertekend en is de provincie bereid om 50 procent subsidie te geven over de totale kosten van de snelfietsroute”, gaf wethouder Rien Wijdeven aan. 

De subsidie van de tunnel is hoger dan voor de rest van de route. Daar wil de provincie 80 procent van de kosten op zich nemen. Dat zou betekenen dat de gemeente Bernheze nog 300.000 euro moet uittrekken voor de tunnel. „En mogelijk komen we nog in aanmerking voor een subsidie van het rijk, dat gaan we bekijken”, aldus Wijdeven.