Volledig scherm
Berry Reijnen © Berry Reijnen

Berry Reijnen uit Oss derde bij Ouderen Songfestival. 'Geweldig, charmant en een tikkie ondeugend’

OSS - Het is hem gelukt om een podiumplaats te halen: Berry Reijnen (73) uit Oss behaalde afgelopen zaterdag een  derde plaats bij het Ouderen Songfestival 2019 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

Volledig scherm
Berry Reijnen is zeer blij met zijn podiumplaats. © Berry Reijnen

Reijnen is er zeer content mee. ,,Viel ik vorig jaar buiten de prijzen, dit jaar is het mij wel gelukt en bereikte ik de eervolle derde plaats van de vakjury.  Zestien finalisten streden om de hoogste eer en door mijn optreden met een aria uit de operette die Csárdásfüstin maakte ik een prima indruk op het aanwezige publiek. De vakjury oordeelde: ‘Wat een ongelooflijke vakman. Je weet hoe je een podium moet bespelen en ook hoe je het publiek moet meekrijgen. Je bent geweldig, charmant en een tikkie leuk ondeugend’, zo laat Reijnders weten aan deze krant.  

De Ossenaar deed voor de tweede keer mee aan de finale van het Ouderen Songfestival. De operettefanaat staat al sinds 1961 op de planken. De passie voor muziek was er sinds kleins af aan al. ,,Allebei mijn ouders zongen in een koor. Daarna ging ik zelf ook zingen bij een kinderkoor, om vervolgens de stap te maken naar een operettevereniging.”

Volledig scherm
Berry Reijnen in actie. © Berry Reijnen
  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.