Volledig scherm
De jeugdafdelingen van VV Ravenstein en SDDL spelen al langer in het shirt van Vesta. © Parry Vermeulen

Besturen SDDL en VV Ravenstein willen samen verder als Vesta

RAVENSTEIN/DEMEN - De besturen van de voetbalverenigingen Ravenstein en SDDL leggen nog voor Pasen een voorstel aan hun leden voor om vanaf volgend seizoen als een gezamenlijke club naar buiten te treden. Alle teams worden gemixt en dragen voortaan hetzelfde shirt. Voor de hand ligt dat Vesta de clubnaam worden. 

Dat is de uitkomst van een overleg dat de clubs voerden over een gezamenlijk toekomstperspectief. SDDL bracht eerder het voorstel naar buiten om de beide vaandelteams samen te voegen en zo een eerste stap te zetten op weg naar samensmelting van de clubs. Na een peiling onder de leden van VV Ravenstein  en een daarop volgend conclaaf tussen de twee besturen, wordt nu ingestoken op een complete integratie van teams. Ook wordt de leden gevraagd om in te stemmen met het opnieuw opstarten van een fusietraject.

,,Toevallig speelden SDDL en Ravenstein afgelopen zondag tegen elkaar. Alle spelers kwamen toen symbolisch het veld op in het shirt van Vesta", vertelt Sjaak Peters, interim-voorzitter van VV Ravenstein.  De twee verenigingen stonden eerder op het punt om te fuseren. Eind 2017 wierp een meerderheid van de leden van VV Ravenstein echter een blokkade op. Zij wilden wel fuseren, maar niet verhuizen naar sportpark Onder d'n Plag in Demen. Sindsdien waren er verschillende wisselingen in het bestuur van de Ravensteinse club en zaten de samenwerkingsplannen in het slop. Wel werd duidelijk dat de Ravensteiners vasthouden aan hun eigen sportpark Den Ong. 

De jeugdafdelingen van SDDL en VV Ravenstein zijn al een paar jaar samengevoegd onder naam Vesta. De kinderen spelen afwisselend met Ravenstein en Demen als thuisbasis. Logischerwijs gaat dat in de toekomst ook gelden voor de volwassen spelers van Vesta. Als alles doorgaat is Vesta straks de eerste voetbalclub in de gemeente Oss met twee accommodaties.