Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Bestuurder Mercedes onder invloed coke zorgt voor chaos in Oss: omstander pakt sleutels af

OSS - Een automobilist heeft dinsdagavond onder invloed van onder meer coke twee palen uit de grond gereden in Oss. Hij schepte ook bijna een scooterrijder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Met dank aan een alerte melder kon de politie hem rond 22.00 uur aanhouden. De melder vermoedde dat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen, nadat deze zag dat hij in zijn Mercedes door rood reed, een rotonde in de tegenovergestelde richting nam en vervolgens bijna een scooterrijder aanreed. Hij reed daarna gewoon door.

Sleutels afgepakt

Bij de wegversmalling aan de Heihoekstraat in Oss-West had hij twee palen uit de grond gereden, laat de politie, die spreekt van ‘gevaarlijke capriolen’, weten. ,,De Mercedes kwam even later tot stilstand aan de Kleinussenstraat, waarna de melder direct in actie kwam.”

Direct sprak de melder de bestuurder aan. Er kwam ‘een sterke alcohollucht’ uit het voertuig. De betrapte bestuurder wilde wegrijden, maar de melder pakte de sleutels af. De politie kwam snel ter plaatse en agenten deden enkele testen. Hij testte positief op alcohol en cocaïne.

Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Volledig scherm
De schade aan de auto. © Politie Oss