Enkele tientallen demonstranten verzamelden zich donderdag bij het Osse gemeentehuis om te protesteren tegen plannen voor een windmolenpark in de Lithse en Geffense polder.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele tientallen demonstranten verzamelden zich donderdag bij het Osse gemeentehuis om te protesteren tegen plannen voor een windmolenpark in de Lithse en Geffense polder. © Peter van Erp

Betogers bieden 4764 handtekeningen aan tegen windmolens in Lithse polder

OSS - Zo'n tachtig betogers hebben donderdagavond gedemonstreerd tegen de plannen voor een windmolenpark in de polder tussen Oss en Den Bosch. Wethouder Johan van der Schoot kreeg een petitie aangeboden met 4764 handtekeningen. Zijn reactie lokte her en der honende reacties op. 

  1. Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max
    PREMIUM

    Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max

    DEN BOSCH - De coalitiepartijen in de Bossche gemeenteraad hebben de komende twee weken nog wel wat te bespreken over een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse Polder. Waar D66 en GroenLinks geen enkele moeite hebben om in de polder maximaal 25 turbines te plaatsen, zijn VVD, CDA en Rosmalens Belang gereserveerder. Voor Rosmalens Belang is 16 molens in de gehele gemeente het maximum, dus niet alleen in de polder. ,,De wind is te gast‘’’, benadrukte Guido Smeets nog maar eens.