Volledig scherm
© Politie

Bewindvoerder uit Uden opgepakt op verdenking van fraude; tientallen cliënten gedupeerd

UDEN - De politie heeft vrijdagochtend de 49-jarige directeur van een bewindvoeringskantoor aangehouden op verdenking van verduistering van geld. Dat meldt de politie in een persbericht.

De man, afkomstig uit Uden, zou geld hebben verduisterd van cliënten die hij als bewindvoerder begeleidde. De administratie van het bedrijf is in beslag genomen voor onderzoek.

Aanmaningen en dwangbevelen

De bewindvoerder begeleidde zijn cliënten om hun financiële problemen op te lossen. Hij was verantwoordelijk voor het beheer van hun rekeningen en het verstrekken van wekelijkse toelagen. Van deze rekeningen zou de verdachte geld hebben verduisterd. De zaak kwam aan het licht toen een van zijn cliënten meerdere aanmaningen en dwangbevelen thuisgestuurd kreeg.

Tientallen gedupeerden

Tientallen cliënten zouden zijn gedupeerd door de Udenaar. Een aantal gedupeerden heeft zich inmiddels gemeld en ook aangifte tegen de man gedaan. Om hoeveel aangiften het gaat kon een politiewoordvoerder vrijdagmiddag niet zeggen. Ook wilde de woordvoerder in het kader van het onderzoek niet zeggen om welk bewindvoeringskantoor het gaat.

Uit een aanvulling van de politie blijkt dat de man niet is aangesteld door een kantonrechter. De gedupeerden zouden vrijwillig naar hem toe zijn gegaan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.