Volledig scherm
De hennepkwekerij was gevestigd in een woonhuis © Twitter Boa_Moerdijk1

Bewoner met ‘vreemd verhaal’ valt door de mand in Oss en geeft verborgen hennepkwekerij prijs

OSS - De politie heeft bij een ‘vreemde melding’ van een woninginbraak geen inbrekers maar een hennepkwekerij gevonden aan de Vivaldistraat in Oss afgelopen woensdagnacht. De bewoner kon de vragen van de politie maar moeilijk beantwoorden en viel uiteindelijk door de mand. 

De politie ging rond 03.50 uur op een melding af, waarbij ze dachten inbrekers op heterdaad te betrappen. Maar bij aankomst werd er niemand gezien in het pand. Wel kwam de bewoner thuis, die volgens de politie een vreemd verhaal had.

Iets te verbergen

,,Het werd duidelijk dat hij iets te verbergen had”, zegt een wijkagent uit Oss na zijn verhaal te hebben aangehoord. De politie ging zijn huis binnen en vond een volledige hennepkwekerij met 243 planten en 3,5 kilo aan gedroogde henneptoppen. Ook werd stroom illegaal afgetapt.

Wie de melding van de woninginbraak heeft gedaan, is onduidelijk. De bewoner is aangehouden en moet zich voor de rechter verantwoorden. 

  1. Carnavalsclubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    Carnavals­clubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    HAREN - De eerste carnavalsoptocht 2020 vindt ook dit jaar plaats in het dorp Haren, tijdens carnaval beter bekend als Knorrenland of het Knorrepottenrijk. De groepen en individuen hebben al een heleboel wind gehad in de altijd winderige Lange Lietingstraat. Zo staan de vlaggen van de wagen van Nie Te Houwe (NTH) behoorlijk strak. De vrouwelijke leden van deze grote carnavalsclub laten zich niet van de wijs brengen door de felle windvlagen. Ze dansten er lustig op los.