De ontmanteling van het drugslab in Reek, afgelopen zomer.
Volledig scherm
De ontmanteling van het drugslab in Reek, afgelopen zomer. © Marco van den Broek

Bewoner pand drugslab Reek nu ook aangehouden

REEK - De 33-jarige bewoner van de Reekse woning waar op 19 juli een drugslab werd gevonden, is alsnog aangehouden. Eerder zette de politie al drie mannen uit Valkenswaard vast die bij het xtc-lab betrokken zouden zijn. 

Het lab bevond zich in de schuur achter het huis aan de Helstraat. Bij de inval trof de politie flinke hoeveelheden chemicaliën aan, bedoeld voor het maken van xtc. Deskundigen van de politie hadden een volle dag nodig voor het ontmantelen van het lab. De bewoner van het huis beweerde eerder tegenover deze krant dat hij de schuur had verhuurd aan mensen die een klussenbedrijf hadden. ,,Ik heb nooit geweten dat er drugs werd gemaakt, ik vind het ook zwaar voor schut, ik schaam me dood", zo zei hij toen. 

Bodemonderzoek

Burgemeester Bakermans van de gemeente Landerd heeft de schuur voor een jaar lang laten sluiten. Het woonhuis hoefde van hem niet op slot. De gemeente liet deze week ook weten dat uit onderzoek is gebleken dat de bodem achter het huis niet is vervuild. Buurtbewoners trekken dat in twijfel en willen meer onderzoek. 

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat er in de schuur ‘enkele maanden’ drugs is geproduceerd. De politie hield het pand al geruime tijd in de gaten, maar besloot pas tot een inval nadat de bewoner van het huis in zijn achtertuin een observatiecamera ontdekte .