Volledig scherm
PREMIUM
Een jonge bezorger van New York Pizza moest onder bedreiging van een mes zijn portemonnee met wisselgeld afstaan. © Foto Mallo / Gabor Heeres

Bezorgrestaurants blijven nuchter na reeks overvallen in Oss: 'Veel meer kunnen we niet doen’

OSS - De Osse bezorgwereld houdt het hoofd koel na een weekend met liefst drie overvallen op jonge maaltijdbezorgers. Veel maatregelen kunnen de restaurants niet nemen.

Dat hij wat wisselgeld kwijt is, maakt Simbad Sinanovic weinig uit. Maar dat overvallers een van zijn bezorgers zó de stuipen op het lijf hebben gejaagd, dat maakt hem zelfs een paar dagen later nog woedend. ,,In de acht jaar dat ik hier werk, heb ik dit nog nooit meegemaakt”, zegt de franchisenemer van New York Pizza in Oss. ,,En voor wat ook? Voor een paar tientjes? Het liefst zou ik al mijn personeel een pinautomaat om de nek hangen. Maar dat is helaas niet te betalen.”

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.