Volledig scherm
Drie bezorgers op een avond overvallen in Oss. © Getty Images/iStockphoto

Bezorgster (16) als derde op een avond met geweld overvallen in Oss: ‘Ik durf niet meer alleen door het donker te fietsen’

OSS - Een 16-jarige bezorgster van Restaurant Koyo uit Oss is vrijdagavond van haar bezorgfiets geslagen en overvallen door vier mannen met zwarte kleding aan en capuchons op. Deze heftige overval op de minderjarige leverde de overvallers 41 euro op, maar deze avond  tekende haar diep. ,,Ik durf dit werk niet meer te doen of zelfs maar alleen op de fiets door het donker te fietsen”, vertelt ze aan deze krant. 

De 16-jarige bezorgster, die in dit stuk anoniem blijft om te voorkomen dat de daders weten om wie het gaat, was op weg naar een grote bestelling aan de Hofvijver in Oss, toen er opeens vier jongens voor haar fiets kwamen te staan. 

Ze moest stoppen, omdat haar weg werd geblokkeerd, en stapte van haar fiets af. ,,Toen kreeg ik meteen een harde klap met vlakke hand tegen mijn achterhoofd”, vertelt ze. Ze viel op de grond en werd beroofd op een manier alsof de daders precies wisten wat ze deden. 

Een geplande overval

,,Het leek alsof ze een plan hadden”, vertelt de bezorgster. Na de klap op haar achterhoofd viel ze van haar fiets en kwam het viertal om haar heen staan. Van de vier jongens kwam een voor haar staan, de ander achter haar, en de andere twee pakten al het geld van haar af. ,,Alsof ze dit al eerder hadden gedaan”, zegt ze. 

Eerder op de avond werden ook al twee pizzabezorgers kort na elkaar overvallen in Oss

Uren natrillen

Meestal krijgen bezorgers maar een klein bedrag aan wisselgeld mee, om overvallen als deze tegen te gaan. Maar toevallig had ze een grote bestelling van 59 euro en er zou worden betaald met 100 euro biljet. De bezorgster uit dit artikel had dus een flink bedrag van 41 euro aan wisselgeld mee. Of de overvallers dit hebben geweten is niet bekend. 


Nadat het viertal wegging, bleef ze de uren erna nog trillen. ,,Van de angst, maar ook van de spanning.” Zo erg was ze geschrokken van wat er gebeurd was. Het gaat een dag later al iets beter met de bezorgster van Koyo, zo laat ze weten. De pijn op haar achterhoofd voelt ze nog wel, maar dat is niet waar ze zich het meest druk om maakt. ,,Ik durf niet meer op mijn fiets alleen door het donker te fietsen. In ieder geval niet binnenkort.” 

Ze besluit dat ze niet meer verder gaat met haar werk bij Koyo als bezorgster. Het bedrijf vertelt haar dit volkomen te begrijpen. Wel zegt ze misschien een ander baantje te zoeken, als ze dit heeft verwerkt. 

Drie overvallen op een avond

Haar zus plaatst de dag na de overval een bericht op Facebook met de vraag of mensen in de buurt camerabeelden hebben. ‘Dat die schoften gepakt worden!’, schrijft ze. 

De politie heeft met de overvallen bezorgers gesproken en laat weten onderzoek te doen. Ook worden camerabeelden van bewakingscamera's uit de buurt opgevraagd.