Volledig scherm
PREMIUM
De eerste gecombineerde vergadering van Uden en Landerd over de nieuwe gemeente Maashorst in de raadszaal in Uden. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Bezwaar maken tegen de buren doet Bernheze niet tussen de soep en aardappels door

BERNHEZE -  Marieke Moorman wil er rustig voor gaan zitten. Want bezwaar maken tegen de naam die buurgemeenten Uden en Landerd voor hun nieuwe gemeente hebben gekozen, dat doe je niet ‘tussen de soep en aardappels’ door, vindt de burgemeester van Bernheze. En dus komt er een vergadering waarin Bernheze uitgebreid kan praten over het bezwaar tegen gemeente ‘Maashorst’. 

Partij Lokaal in Bernheze riep het college van B en W in Bernheze vorige week op om officieel bezwaar te  maken tegen de gemeentenaam ‘Maashorst’. Eerder riepen Bernheze en ook Oss dat zij niet blij zijn met de naam die Uden en Landerd willen voeren omdat het leidt tot verwarring met het natuurgebied dat ook Maashorst heet.  

  1. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
    PREMIUM

    Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

    DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.