Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie. © Theo Audenaerd

Bezwaar of geen bezwaar, parochie verwijdert kunstschatten uit Luciakerk Ravenstein

RAVENSTEIN - ,,Ik zit met tranen in mij ogen. Dit is ronduit schofterig gedrag.” Martin Jan van Mourik moet zich naar eigen zeggen bedwingen om niet als een razende tekeer te gaan als hem dinsdagmiddag ter ore komt dat alle schilderijen en andere kunstschatten uit de Ravensteinse Luciakerk worden gehaald. 

  1. Waterpoloclub Arethusa heeft aantrekkingskracht op vrouwen

    Waterpolo­club Arethusa heeft aantrek­kings­kracht op vrouwen

    OSS - Waar veel waterpoloverenigingen in de regio kampen met een terugloop van het aantal leden, is bij Arethusa in Oss vooral bij de dames een tegenovergestelde trend te zien. De damesselectie wordt komend seizoen versterkt met vijf nieuwe speelsters die overkomen van een andere club, waaronder drie speelsters van Zeester-Meerval uit Uden. De seniorenafdeling van de dames groeit voor het eerst naar drie teams. ,,Ik zie het als een omslagpunt voor de vereniging”, zegt trainer Hans Willemsen.