Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie. © Theo Audenaerd

Bezwaar of geen bezwaar, parochie verwijdert kunstschatten uit Luciakerk Ravenstein

RAVENSTEIN - ,,Ik zit met tranen in mij ogen. Dit is ronduit schofterig gedrag.” Martin Jan van Mourik moet zich naar eigen zeggen bedwingen om niet als een razende tekeer te gaan als hem dinsdagmiddag ter ore komt dat alle schilderijen en andere kunstschatten uit de Ravensteinse Luciakerk worden gehaald. 

  1. Blije gezichten in Ravenstein: ‘We mogen heel tevreden zijn met deze uitkomst voor de Luciakerk’
    PREMIUM

    Blije gezichten in Ravenstein: ‘We mogen heel tevreden zijn met deze uitkomst voor de Luciakerk’

    RAVENSTEIN - Het kan verkeren. Vorig jaar nog zat heel Ravenstein op de kast om het plotseling afbreken van besprekingen over overdracht en restauratie van de Luciakerk aan het lokale Loterijfonds. De volkswoede richtte zich naar het parochiebestuur en er vielen harde verwijten. Nu blijkt dat er toen al werd gewerkt aan een allesomvattend plan voor kerk, pastorie en tuin. De reacties zijn alom positief.