Volledig scherm
Teleurstelling in Haren nu een Megense meerderheid de fusie heeft afgeschoten. © Mari van Rossem/BD

Bij de dorpspomp: Besodemieterd op het uur U voetbalfusie

In het pak genaaid voelt-ie zich. Besodemieterd op het uur U, toen er achter de fusie tussen 'zijn' SBV en het Megense Ulysses een welverdiend uitroepteken hoefde te worden gezet.

,,Ik ben er helemaal klaar mee", foetert de 35-jarige Harenaar Paul de Louw, die dochtertje Lynn van vijf bij haar dansmaatjes afzet. Ja, hij was bij de ledenvergadering van zijn cluppie. En ja, hij had voor de seniorenfusie gestemd, omdat hij naar eigen zeggen 'vooral aan de jeugd dacht'. ,,Dat berichtje, dezelfde maandagavond, dat een meerderheid in Megen tégen had gestemd, was een klap in ons gezicht en dat van al die mensen die al vijf jaar werken aan een definitief samengaan." 

Quote

Rivaliteit blijft nu behouden

Jurek van Outvorst

Hij vervolgt: ,,Natuurlijk waren er ook een paar SBV'ers die 'nee' zeiden, bang als ze zijn dat Megen álles naar Megen zal trekken. Het maffe is dat we vorige week nog in een samengesteld Megens-Harens team voetbalden. Ik dacht echt dat we elkaar in de nabije toekomst nog meer zouden liggen, wetende dat een nieuw bestuur later de knoop zou doorhakken als het gaat om de keuze voor een sportpark. Maar ik had beter moeten weten: een paar van die Ulysses-mannen weigerde nu al om in Haren te spelen. Geloof me, dit was onze eerste en laatste wedstrijd samen."

Tevredenheid

Ook danig teleurgesteld vertelt Naud van Leur (48), actief binnen de jeugdactiviteiten-commissie, over het dubbele gevoel dat-ie overhield. ,,Onze jeugdafdelingen voetballen al jaren tot ieders tevredenheid samen als Vita. En dan nu dit! Met vooral massaal opgetrommelde Megense selectiespelers die tegenstemden. Zo kun je in de toekomst toch nooit op basis van gelijkwaardigheid verder?"

Jurek van Outvorst (19), tweede-elftalspeler, vindt het prima als alles bij het oude blijft. ,,Vorig seizoen speelde ik nog samen met die Megensen, nu tégen ze. Mooi die rivaliteit. Die blijft nu behouden."