Proosten in het onlinecafé doe je via de livestream.
Volledig scherm
Proosten in het onlinecafé doe je via de livestream. © Thinkstock

Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.

Café ons Mam is een initiatief van Hart voor Live Muziek, legt muzikant en medeorganisator Jeroen Princen uit. ,,De cafés zijn dicht, mensen zitten nu noodgedwongen thuis waar ze op een gewone zaterdagavond lekker zouden gaan stappen. Daarom dit initiatief voor het uitgaanspubliek dat we graag iets willen bieden ter ontspanning in deze tijden van sociaal isolement is. Zelf was ik ook al aan een actie begonnen door allerlei filmpjes op Facebook te posten en andere Osse muzikanten te vragen dit ook te doen. Muziek is een ideaal middel om de gedachten even te verzetten.”

Louter lokale artiesten betreden vanavond het podium bij Ons Mam. Rick de Keijzer, Dana van Bergen, Frank Lorist, Joop van Orsouw, Mark Heesbeen en Jeroen Princen spelen tussen half negen en half elf. ,,Maar dat kan uitlopen.”