Leraar Dries Smeets is 69 jaar en geeft nog steeds les op het Hooghuis te Oss.
Volledig scherm
Leraar Dries Smeets is 69 jaar en geeft nog steeds les op het Hooghuis te Oss. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Biologieleraar Dries Smeets tekent weer bij: ‘Ik voel me geen uitgebluste, ouwe zak van 69’

OSS/GENNEP - Waar veel van zijn leeftijdsgenoten al enkele jaren genieten van hun pensioen, heeft biologieleraar Dries Smeets (69) al weer een jaar bijgetekend, dit keer op het Hooghuis Lyceum, locatie Heesch. Het woord stoppen komt – voorlopig – niet voor in zijn vocabulaire.

 1. Verdachte Osse straatroven (22) mogelijk berecht als minderjarige

  Verdachte Osse straatro­ven (22) mogelijk berecht als minderjari­ge

  DEN BOSCH/OSS - De 22-jarige verdachte van drie gewelddadige straatroven in zijn woonplaats Oss zal in september mogelijk niet als ‘volwassene’, maar als ‘minderjarige’ terechtstaan bij de rechtbank in Den Bosch. De Ossenaar verblijft op dit moment voor observatie in forensische centrum Teylingereind, een soort Pieter Baan Centrum voor jongeren, om te onderzoeken of hij in aanmerking komt voor het ‘jeugdstrafrecht’.
 2. Landerd mag familie niet na 21 jaar uit vakantiehuisje op Heische Tip zetten
  PREMIUM

  Landerd mag familie niet na 21 jaar uit vakantie­huis­je op Heische Tip zetten

  DEN BOSCH/ZEELAND - De familie Van de Wouw leeft al meer dan 2 decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.