Drukte bij de demonstratie voor de Luciakerk in 2019
Volledig scherm
Drukte bij de demonstratie voor de Luciakerk in 2019

Bisschop zet ontwijding Luciakerk Ravenstein door: Loterijfonds stapt naar Rome

RAVENSTEIN - De strijd om de Luciakerk is nog lang niet gestreden. Nu het bisdom de bezwaren uit Ravenstein naast zich neerlegt en de onttrekking aan de erediensten doorzet, ziet de Stichting Loterijfonds geen andere optie dan een ‘hoger beroep’ in Rome. 

 1. Luciakerk Ravenstein wordt barok concerthuis en toeristische trekpleister
  PREMIUM

  Luciakerk Ravenstein wordt barok concert­huis en toeristi­sche trekpleis­ter

  RAVENSTEIN - ,,Het best bewaarde geheim van Ravenstein.” Zo omschrijft Cor Strik het proces dat heeft geleid tot een nieuwe bestemming voor de Luciakerk van Ravenstein en de belendende pastorie. De kerk komt in handen van een stichting die er na restauratie een ‘barok concerthuis’ van maakt, waar ook getrouwd kan worden en congressen en lezingen zijn. ,,Maar bovenal moet het weer van de inwoners worden.”
 2. Blije gezichten in Ravenstein: ‘We mogen heel tevreden zijn met deze uitkomst voor de Luciakerk’
  PREMIUM

  Blije gezichten in Ravenstein: ‘We mogen heel tevreden zijn met deze uitkomst voor de Luciakerk’

  RAVENSTEIN - Het kan verkeren. Vorig jaar nog zat heel Ravenstein op de kast om het plotseling afbreken van besprekingen over overdracht en restauratie van de Luciakerk aan het lokale Loterijfonds. De volkswoede richtte zich naar het parochiebestuur en er vielen harde verwijten. Nu blijkt dat er toen al werd gewerkt aan een allesomvattend plan voor kerk, pastorie en tuin. De reacties zijn alom positief.