Protest tegen het ‘mestpasje’ waarmee het provinciebestuur van Noord-Brabant het vervoer van mestoverschotten wilde controleren (1985).
Volledig scherm
Protest tegen het ‘mestpasje’ waarmee het provinciebestuur van Noord-Brabant het vervoer van mestoverschotten wilde controleren (1985). © BHIC

Boeren weten zich goed te verenigen op het moment dat zij vertrouwen in de overheid verliezen

Stille getuigenOSS - Één keer in de zoveel tijd verliezen de boeren het vertrouwen in de overheid en dan gooien ze ook electoraal de kont tegen de krib. Er zijn op het moment zodoende nog maar weinig boeren die zoals gebruikelijk op het CDA willen stemmen, want zelfs in deze partij hebben de meeste boeren geen vertrouwen meer. 

  1. Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt
    PREMIUM

    Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt

    TILBURG/HELMOND - Voordat er dadelijk echt geen loodgieter meer is om je wc te ontstoppen, geen verpleegkundige om je ouders te helpen en geen kok om je ossenhaas te bereiden, moeten mbo-scholieren verplicht langs al dat soort beroepen waar nu amper nog iemand voor te vinden is. Om ze daar lekker voor te maken. En hun docenten ook. En als het aan de Brabantse tak van werkgeversorganisatie VNO-NCW ligt óók de ouders.